Tack Hallunda och Alby!

Igår tog vi Kulturscenen till Hallunda och Alby. Med oss hade vi Sara Hällregn Hedberg, Lill-Marit Bugge, Yonas Petros, Desbele Tesfay samt Tsegazeab Leake. Eftersom det var riktigt hällregn ute var vi osäkra på om vi skulle kunna genomföra projektet denna dag överhuvudtaget, men vi hittade två bra platser.

Först ställde vi oss under ett tak som vi hittade i Alby centrum bredvid männen som säljer frukt och grönsaker. Hällregn började och fick flera att stanna och lyssna, därefter rockade Lill-Marit loss på scenen eller om hon mer var framför scenen, minns ej riktigt.

Därefter kom Yonas, Desbele samt Tsegazeab som spelade på krar, som är ett stränginstrument från Eritrea. De hade med en synth men den kunde vi tyvärr inte koppla in p.g.a. elbrist så det blev bara krar och sång i Alby.

Därefter skulle vi åka till Norsborg och uppträda, vissa åkte tunnelbana och andra tog bilen. Men bilen hamnade i fel fil så vi fick åka till Södertälje och vända. Det var kö på tillbakavägen så vi tog den gamla vägen förbi Botkyrka kyrka. När vi sammanstrålade i Norsborg kändes det inte rätt plats för spelningen så vi åkte till Hallunda centrum. Där fick vi tak över huvudet och el till synthen. Vakterna sa att vi fick hålla på trots att vi ej hade tillstånd från chefen, vi skulle få spela där tills någon klagade men det var ingen som klagade.

Det blev väldigt mysigt, tänker att man nog ska kontakta chefen för Hallunda centrum och fråga om vi får komma dit igen.

alb11

alby0 buggealby hallunda1 halunda2 sara1