Kultur i Vitan

Kulturscenen i Vitan
Igår lördag var en händelserik dag för Kulturscenen i Vitabergsparken. Vi började klockan 12.00 då jag intervjuade bildgurun och projektledaren Christer Fjellis Fjellman bredvid scenen i samband med invigningen av fotoutställningen Planket på Lilla Mejtens gränd. Därefter spelade vissångaren och fotografen Lolita Ray några välvalda låtar inför de fotointresserade besökarna.
http://www.dn.se/blogg/epstein/2017/08/27/tack-fjellis-for-planket-2017/

Sedan drog vi scenen över Vitabergsparken till Stora Mejtens gränd där det var Öppen trädgård på Barnängens koloniområde. KG Malm inledde och frälste publiken med sina sånger och berättelser. Solen sken högt på himlen och Kulturscenen var placerad under ett av de äldsta körsbärsträden på området. Miriam övertog gitarr och mick från KG och spelade några starka och vackra sånger. När hon hade avslutat och vi skulle förbereda inför Billey Shamrock frågade en man som satt på en bänken närmast om han fick sjunga Lili Marlene. Självklart fick han det och han var riktigt bra, mer om denna man senare.
Billey Shamrock fortsatte på Kulturscenen och blandade egna låtar med allvar och humor, en enastående trubadur och människa som jag gärna ser snart igen. När han hade avslutat frågade återigen mannen på bänken som presenterade sig som Anders Bondestam om han fick sjunga mer, vilket han mer än gärna fick.
Andreas Björsten som är poet och kolonist på Barnängens koloniområde fortsatte med att läsa starka dikter från tre av sina böcker, kul att han återkom på Kulturscenen han var nämligen den första som uppträdde på scenen för några år sedan.
Sedan trodde vi att allt skulle vara slut men det tyckte inte Anders på bänken, han sjöng ett antal visor som spred enorm glädje och kärlek till alla som lyssnade.
Idag fortsätter vi på Öppen trädgård på Barnängens koloniområde, det kommer att vara öppet 10-16 och Kulturscenen kommer att ha program från klockan 12 då Elin Lyth börjar.
Vid 13 uppträder Lily Bigestans och Ted Bjurwill som spelar låtar av Gunnar Wiklund. Klockan 14 spelar Frippes kapell, 14.30 uppträder bland annat Dennis Renfors och Anders Petterson söndag kl. 14.45
Anders Bondestam har lovat att han kommer tillbaka och sjunger mer .

Tack artister och solen som sken hela dagen!

Hoppas att vi ses idag.
Kram